Rejse 2015

Vi skal til

Nieder sachsen

Lüneburger Heide

i Tyskland

Delstaten Niedersachsen – med hovestaden Hannover - er fyldt med kontraster og varieret natur. Fra den flade nordsøkyst med dejlige ferieøer og vadehavet over moser og heder til det kuperede Weserbergland og Tysklands nordligste bjergregion Harzen. Ikke kun naturen byder på spændende oplevelser - også byerne i regionen med deres rige kulturarv er mere end et besøg værd.

Man skal ikke langt fra de moderne metropoler og vigtige industri- og messebyer, før man finder smukke og historisk interessante byer med masser af bindingsværk eller middelalderligt præg.

Der dyrkes vandsport på de mange floder og søer i området, der vandres, der cykles, der spilles golf og mere til. Man kommer tæt på naturen, slotte, borge, charmerende byer, berømte museer og store kulturevents, der tilsammen er fundamentet for en spændende og afvekslende ferie.

Den over 1.000 år gamle salt- og hanseby Lüneburg og residensbyen Celle har deres helt egen charme. Lüneburg tiltrækker turister grundet dens uforglemmelige atmosfære og gotiske teglstenshuse, hvorimod Celle byder ind med masser af bedårende bindingsværk..

Lüneburger Heide er en del af Europas største hede område og hører til blandt de mest kendte regioner i Europa. Hver sommer forvandler landskabet sig til et violet blomsterhav og er yderst populært blandt vandringsfolket og cyklister.

Kulinariske nydelser skorter området ikke på – her findes alt fra det klassiske tyske køkken til unikke madoplevelser på Michelin-belønnede restauranter

 

VW på alle hylder. VW-byen Wolfsburg er kendt langt ud over Niedersachens grænser. Hertil valfarter årligt omkring 600 europæere til oplevelsescenteret for selv at hente deres nye bil ved fabriksdøren. Derved slipper man lidt billigere til sin nye bil. Der betales 300 euro for et sæt nummerplader i stedet for de fulde leveringsomkostninger på 800 euro. Bilnøglen og papirerne udleveres og oveni et adgangskort til oplevelsescenteret, så afhentningen af bilen bliver til en uforglemmelig begivenhed.

 

www.autostadt.de

Autostadt er et spring langt ind i fremtiden med sin futuristiske arkitektur. Det er et usædvanligt sted, hvor man kan blive klogere på bilens historie - ikke bare VW’erne, men alle bilmærkers fælles historie. Rundt om i parken står 200 sjældne klassiske biler - fra Fiat til Bentlyer.

I hovedbygningen - en gigantisk konstruktion i glas og metal - overvældes man af dimensionerne. Her er højt til loftet på alle måder. Sidevæggene består af seks store porte, der åbner sig, hvis solen skinner, så der kan komme en sval vind gennem rummet. Gulvet er lagt i glas, og under det ser man en udstilling af lysende glober, der hver især tager temaer om bilisme op.

Autostadt er en kunstnerisk oplevelse, hvor nogle af verdens fremmeste kunstnere giver deres bud på, hvordan biler kan udformes på usædvanlig vis. Således kan man se en Bugatti Veyron 16.4 med en skinnende spejlglasoverflade, der gør, at formerne på den overlækre bil fuldstændig udviskes. Når man går rundt om bilen, synes den at flyde ud og ændre form.

Man kan tage en vild køretur i firehjulstrækkere, hvor man kører over vippebroer, på stejle sider, gennem hullede stier og veje fyldt med forhindringer. Før man slippes løs i det udfordrende terræn, sætter en kyndig chauffør sig bag rattet og kører banen igennem, mens man er passager.

Da Autostadt ligger lige op ad Mittelland-kanalen, kan man efter alle disse biler få luftforandring med en rundfart i en turbåd, der har servering om bord.

Alt i Wolfsburg handler om VW i en eller anden grad. Da Golf 5 skulle introduceres, ændrede byen navn til Golfsburg i en hel måned.

Autostadt er ikke kun biler – det er kunst, kultur og design i verdensklasse, der fascinerer alle uanset om man er kvinde/mand og til biler eller ej.                                 Den opmærksomme læser har sikkert allerede nu gennemskuet, at vi naturligvis skal en tur til Autostadt.

 

Hamburg – er ikke en del af Niedersachsen. Den er til gengæld en tysk metropol med en fascinerende havn, der dufter af frihed og fjerne lande og med masser af tilløbsstykker.     

En moderne containerhavn med museumsskibe, pulserende liv og mere til.  

Direkte i byens hjerte, opstår på et tidligere havneområde en ny bydel: "HafenCity" - det muligvis største og mest spændende byudviklingsprojekt i Europa. Til de arkitektoniske højdepunkter tæller ligeledes "Elbphilharmonie", en ny koncertsal, opført direkte på taget af en lagerbygning.

Hamburg Havn

 

I Speicherstadt, der ligger i frihavnen, findes verdens største sammenhængende kompleks af lagerbygninger. Her oplagres kaffe, te, krydderier, tobak og ”you name it”. Her findes verdens største lager af orientalske tæpper. Bag de tykke mure befinder sig endda en romantisk idyl mellem huse, hvis mure strækker sig helt ned til vandet, teglstensgotik, bizarre gavle og små tårne.

Hamborgs havn er i en klasse for sig – og størrelsesmæssigt blandt de 10 største i verden,.

En havnerundfart er nærmest umulig at komme udenom, når man besøger byen, så vi skal naturligvis med ombord og opleve det hele tæt på. Der venter en imponerende oplevelse med sejlads tæt på containerskibe og kæmpekraner. Over 150.000 personer er beskæftiget på havnen.

Vi besøger Hamburg på en heldagsudflugt.

En hyggelig tur med anstand på heden - og vi skal med

 

Vi skal bo på heden , Lüneburger Heide. Allan, vores smilende chauffør  (ja han har lovet at smile undervejs) får et frirum og vi tager på et par timers tur med hestevogn ud på heden. En storslået tur gennem det fantastiske hedelandskab med smeltevandsdale dannet i istiden. Vi kører gennem hede-, mose- og skovområder. Her er lyng og enebærbuske langs vejene i det fredede område.

Her kan alle være med.

 

Desuden bliver der mulighed for en guidet varndretur på heden – omkring 4 timer.  Vil du/I ikke med på denne tur, så er der keglebaner og billard på hotellet og stor udendørs opvarmet swimmingpool, hvor vandet er opvarmet til omkring 22 grader – så husk badetøjet.

 

I mere end 1.000 år har man sydet salt i Lübeck. Byen blev kendt viden om gennem handelen med det kostbare ”hvide guld”. I Deutsches Salzmuseum i det tidligere saltudvindingsanlæg, kan man røre, prøve og få kendskab til næsten alt, hvad der er værd at vide om salt. Lüneburgs historiske indre by fremstår nærmest som et frilandsmuseum, men der er også steder, der er et besøg værd i sig selv – som Norddeutsches Brauereimuseum med et helt specielt galleri af værdifulde drikkekar gennem 1200 år. Kun nogle få minutter til fods fra byens centrum ligger et benediktinerkloster med en oase af ro og tid til eftertanke midt i et område med frugtplantager og smukke gamle træer. fortsættes » 

    

 

Lüneburg
Lüneburg

Tæt på Lüneburg skal vi besigtige en skibselevator af kæmpe dimension. Den forbinder 2 kanaler, som ligger forskudt med 38 meters højde forskel.  Da den blev indviet i 1975, var den verdens største af sin art.

En aften med musik & dans og hotellets syngende vært er også på programmet.

En anden aften byder programmet på underholdning af sangeren Rene Schneider, der på forhånd kan opleves på nettet: YouTube, søg på: Heidesänger Rene Schneider.        

Program:                                                                                                                  Afgang: Lørdag den 5. september 2015  -  Kl. 07.00   

Fra den store parkeringsplads ved Børkops Kulturhus - MarKant

 

Vi sætter kursen mod grænsen med mulighed for indkøb og morgenmad.                                                  

Herefter fortsætter vi mod Fassberg på Lüneburger Heide.

Afstanden fra Børkop til Fassberg er 370 kilometer. Det vil sige, vi har knap 5 timers kørsel. Hertil skal lægges pauser. Vi indkvarteres efter en hyggelig køretur på Heidehotel Herrenbrücke.                                   

 

www.hotel-herrenbruecke.de

Hotellet er et traditionelt tysk landhotel, beliggende i smuk natur 2 kilometer fra landsbyen Fassberg.

Program for 6. 7. 8 & 9. september: En dag skal vi på udflugt til Hamburg. En anden dag skal vi på udflugt til Autostadt. En 3. dag skal vi på udflugt til Lüneburg. En fjerde dag skal vi noget andet. Vi skal ud at køre med hestevogn, vi skal på vandring på heden.

Torsdag den 10. September                                                                            Efter morgenmaden på Hotel Herrenbrücke sættes kursen mod Børkop. Vi tager det stille og roligt og tager sandsynligvis en omvej på hjemturen og besøger noget dansk syd for grænsen. 

Vi gør ophold ved grænsen med mulighed for indkøb.

Generelt:          

Turen er baseret på min. 25 deltagere samt ophold i dobbeltværelse.

Ved 25 deltagere    ………………………………        3.930,00 Kr.

Ved 30 deltagere    ………………………………        3.660,00 Kr. 

Ved 35 deltagere    ………………………………        3.480,00 Kr.

Ved 40 deltagere    ………………………………        3.350,00 Kr.

Ved ”fuld bus”       ………………………………        3.150,00 Kr.

 

Tillæg for enkeltværelse 400 Kr. Der er et meget begrænset antal enkeltværelser.

                         Ret til ændringer i programmet forbeholdes

 Inkl. i rejsens pris er:

 Bustransport

Ophold på Hotel Herrenbrücke                                                            5 overnatninger

 

Halvpension = morgenmad & aftensmad

Pensionen inkluderer:

Lørdag, søndag, mandag, tirsdag & onsdag                                          Aftensmad

Søndag, mandag, tirsdag, onsdag & torsdag                                         Morgenmad

 

Inkl. alle udflugter med en smilende chauffør ved rattet. Inkl. entre til Autostadt. Inkl. sejlads i Hamburg. Inkl. frokost på hjemturen. Inkl. frokost på en af udflugterne. Inkl. nogle små skarpe undervejs. Inkl.en aften med den syngende vært. Inkl. kørsel i hestevogn. Inkl.en aften med Heidesänger Rene Schneider. Inkl. guidet tur på heden.

 

Betaling

Ved tilmelding betales …………               1.000,00 Kr. pr. person

Restbeløbet indbetales senest  ….                18. august.

Beløbet bedes indbetalt på foreningens konto i enten Danske Bank eller Fynske Bank.

Danske Bank:   Registreringsnr. 3232 Kontonr. 32 65 65 33 59

Vestfyns Bank: Registreringsnr.: 6855 Kontonr. 00 00 13 64 33

Før indbetaling af sidste rate, vi du få tilsendt en orientering omkring antal deltagere samt beløbets størrelse for sidste afdrag (der jo er afhængig af deltagerantallet)             

                        

                                                                       Med venlig hilsen

Vibeke Hegelund 

Arrangementsansvarlig

                                        Tilmelding/yderligere oplysninger: vibeke@dan-line.dk          

                                                        Eller tlf. 40 19 40 59