Kære medlemmer                                                                      Januar 2012

 

   

Med ønsket om et bragende Godt Nytår skyder vi gang i aktiviteterne for 2012.

 

 

Foreningens stiftende generalforsamling blev afholdt den 18. april 2002. Den officielle åbning blev foretaget af Børkops borgmester Leif Skov den 23. november 2002.

Kort og godt: KUNSTSKABET har 10 års jubilæum i år.

 

 

Jubilæumsåret startede som traditionerne byder med Nytårskuren og et forrygende foredrag af Ole Helmig. Med humoren i højsædet og Aagaarden fyldt til bristepunktet af foreningens medlemmer. En virkelig formidabel aften.

 

 

10 år med Kulturen i højsædet skal naturligvis markeres.

Som tidligere omtalt sætter vi alle sejl til den 3. november 2012, hvor vi fejrer vores forening med et brag af en fest. Nærmere program følger og udsendes naturligvis til foreningens medlemmer.

 

 

Onsdag den 18. april afholdes Reception på Aagaarden i tidsrummet Kl. 16.00 - 18.00

Vi ved, der bliver trængsel. Men vi ved også, at KUNSTSKABET`s  medlemmer er forstående overfor de aktuelle pladsproblemer. Til mange arrangementer sidder vi tæt – måske mere end tæt – men de tilbagemeldinger vi får viser, at medlemmernes indstilling er positiv og forstående.  

 

 

Vejle Kommune har valgt at sætte grunden, hvorpå Aagaarden er beliggende til salg.

Det betyder formentlig at Aagaarden bliver revet ned – bygningen er for utidssvarende og samtidig meget dårligt indrettet til at rumme de faciliteter, der kræves af et Kulturhus.

 

 

Politikere og embedsfolk er meget positive overfor lokalkulturen og dermed vores forening.

Vi er blevet lovet et nyt Kulturhus – og naturligvis med mere plads. Når planerne for det nye Kulturhus skal føres ud i livet er vi med ved tegnebordet – det har vi politikernes ord på.

Og det bliver de naturligvis holdt op på. Samtidig har vi betinget os, at vi ikke kommer til at stå i den situation at vi i en periode må være uden Kulturhus. Det vil sige, der skal ikke fjernes en eneste sten af vores nuværende bygning, før vi er på plads i nye omgivelser. Så uanset der kommer en arbejdsgang i det at skulle flytte rent fysisk – så er der ingen tvivl om, at rent praktisk vil det betyde meget bedre forhold for alle vores aktiviteter i fremtiden.

 

Madam Himmelblå

Lørdag den 3. september 2011 blev Årets Børkop Vin 2011 præsenteret.

I forbindelse med lanceringen offentliggjorde indehaverne af Madam Himmelblå, Annette Rosquist & Tonni Eriksen at de havde valgt at støtte KUNSTSKABET med et sponsorat på 5 Kr. pr. solgt flaske Børkop vin til og med julehandlen 2011.

 

Madam Himmelblå, Børkop Centeret              

Vi takker for den flotte gestus og bakker naturligvis op om vores

 lokale forretning med de mange lækre specialiteter.


 En yderst markant markering af foreningens jubilæum kommer til at foregå langs åen, fra Aagarden til Børkop Vandmølle – lørdag den 13. oktober 2012. Et udvalg har lagt og lægger til stadighed rigtig meget energi i dette projekt – og indbyder netop nu til 2 spændende workshops, hvor formålet er dels at få så mange aktører på banen som muligt dels at fremme ideudvikling og projekter rent praktisk og endelig at sætte fokus på skjulte evner.

Mød op til de indledende workshops, fang energien og ideerne og kom med på holdet.

Der er både brug for udøvende kunstnere, handy-mænd og kvinder, nogen til at holde fast i linen og måske brygge en kop et eller andet til de aktive.

Å Kunst har fået sin egen fane på vores hjemmeside - følg med her i det videre forløb.
Ligeså på bloggen: http://aakunst2012.blogspot.com
Samt på Facebook: Søg på gruppen: ÅKunst.
 

 

 

Facebook – der er vi selvfølgelig også med. Endda med 3 grupper:

  1.  KUNSTSKABET
  2. Billedskolen – KUNSTSKABET
  3. Å Kunst

Du kan melde dig ind i grupperne via Facebook.

 

På vores hjemmeside www.kunstskabet.dk – er der oprettet en kalender, hvor man kan vælge at se aktiviteterne på uge eller månedsbasis eller som dagsnotater – klik på indstillinger i øverste højre hjørne for at skifte formatvisning.

Hvis du finder en fejl/mangel i kalenderen, så sig til, så vi kan få rettet/opdateret hurtigst muligt.

Hjemmesiden bliver jævnligt opdateret. Der er naturligvis lagt billeder ind fra rejsen til Østrig – og fra mange andre arrangementer.

 

Hjemmeside – www.kunstskabet.dk – Billeder

Vi er efterhånden ved at have en hel del billeder på vores hjemmeside fra forskellige arrangementer.

Det er i høj grad med til at gøre siden levende og interessant – og dejligt at se tilbage på mange gode timer i foreningens virke.

Vores Webmoster – vil gerne, at såfremt ifald det er muligt, at tilsendte billeder kommer via et link til: Picasa fotoalbummet fra Google. Det er lettere at opdatere hjemmesiden på den måde – samt men ikke mindre væsentligt, det gør, at vi ikke skal betale for ekstra plads til vores udbyder af siden.

Hvis du kender Picasa – er det rigtigt fint. Hvis ikke, sender du bare billederne som normalt, så finder vi selv ud af at oprette et album med dine billeder.

 

 

Kommende arrangementer:

 

Workshops – Å Kunst

Se særskilte programmer for:

Lørdag den 21. januar Kl. 10.00 – 14.00   v/Helle Viftrup.   Det er nu på lørdag – husk tilmelding

Lørdag den 11. februar Kl., 13.00 – 17.00 v/ Elmann & Anders

  

Søndag den 22. januar:

         Musik og poesi med jysk kaffebord”

Stemning fra en pilgrimstur i musik og ord 

Nanna  Mikkelsen Toure & Marianne Eising fremfører værker for violin og klaver. Vi lytter til musik & Ord fra deres vandringer, ord om at nå egne grænser, nå til et dybere lag i sindet.

Musikalsk Krydderi,. Kaffe, Kage & Kultur

Husk tilmelding
Onsdag den 1. februar – Medlemsaften

Ole Dausell, kunsthistoriker, billedkunstner, højskolelærer giver en levende beretning om vores store kunstner - Asger Jorn. Et spændende liv, der ikke kan beskrives med få ord.

 

 

Lørdag den 4. februar

Museum Jorn – udflugt til Museum Jorn i Silkeborg.

 

 

Marie Carmen Koppel.

Der er stadig billetter til koncerten – men. Vi sætter nu turbo på markedsføringen og salget, det anbefales derfor at reservere billetterne nu såfremt I ønsker at opleve denne fantastiske Danske Gospel & Soul Diva i Brejning Kirke fredag den 24. februar.

 

 

Lørdag den 25. februar

Workshop – Monteringer –v/Hanne Pjedsted.

Det drejer sig om strik.

Der er p.t. 1 ledig plads på holdet.

 

Madlavning for Rigtige Mænd

Gourmeterne er kommet godt fra start. Gryderne skal atter i kog – start onsdag den 22. februar.

Alex, Børge & Villy er naturligvis med.
Der er i skrivende stund få ledige pladser på holdet. 


Søren Düwel – Medlemsaften

En beretning fra Helmand provinsen – foredraget er flyttet til torsdag den 8. marts 2012.

 

 

Mølledagen – Kr. Himmelfartsdag – den 17. maj 2012.

Skal dine arbejder med – er du tilmeldt?

 

 

Udstillinger

Foreningens medlemmer udstiller fast på Aagaarden, Nordea Børkop samt Vestfyns Bank Børkop.

Ønsker du at udstille på Aagaarden, så kontakt Elmann Larsen tlf. 41 53 17 38.

Ønsker du at udstille i Nordea og Vestfyns Bank, så kontakt Vibeke.

Didde Thomsen, Børkop, udstiller p.t. i Nordea – indtil 1. februar. Fra denne dato er det Anna Lise Hansen, Børkop, der udstiller i Nordea de kommende 3 måneder.

Anita Hegelund fra Vejle udstiller p.t. i Vestfyns Bank. Fra 1. februar er det Jette Guld-Lerke Møller ligeledes fra Vejle, der udstiller de kommende 3 måneder i Vestfyns Bank.

Weekenden den 14. & 15. januar var der kursus med Jørgen Rosengaard på Aagaarden. Jørgen var meget begejstret for weekendens forløb – som han udtrykte på denne måde: Der er et utroligt stort potentiale af talentmasse i denne forsamling. Vi må give ham ret – læg dertil et utroligt stort aktivitetsniveau


Derfor – såfremt du har kendskab til ”tomme vægge”, hvor foreningens medlemmer kan præsentere egne værker som en fast aftale – så kontakt Vibeke.

Selvfølgelig skal du se vores faste udstillinger – kik ind i Nordea og Vestfyns Bank og tag de dejlige billeder i nærmere øjesyn – bankerne siger vi er velkomne.

 

Der er efterhånden godt gang i penslerne – også når der ikke afholdes kurser. En hel del medlemmer mødes og går til farverne, når lokalerne ikke bruges til kursusaktiviteter.

Husk – altid at reservere lokalerne ved Vibeke, når I har gang i egne projekter på Aagaarden. Det er vigtigt, vi får alle aktiviteter med i vores egen samt i den officielle kalender for Aagaarden.

Alle nye brugere skal desuden have instruktion i de retningslinjer, der er gældende i forbindelse med Aagaarden. 

Ny sponsor – Maxmedia Photo v/ Michael Bæk Simonsen.

Maxmedia Photo er en fotografisk virksomhed beliggende Industrivej 27 A i Børkop.

Michaels vision er at producere gode billeder med en høj grad af kvalitet og som viser objektet fra sin bedste side. Studiet bruges til relevante opgaver – men der tages også billeder ”on location – eller hvor det nu passer bedst til den aktuelle popgave.
Michael har stået bag kameraet i mange år – er en erfaren fotograf og har en stærk vision om, at det færdige produkt skal være til glæde for kunden – en varig glæde som Michael gerne lægger navn til.

Som relevante opgaver kan nævnes: Portrætfotografering, Bryllupsfotografering, Erhvervs- og produktfotografering, Koncertoptagelser, Sportsfotos, Reportage fotografering.

Michael har allerede været på opgave for KUNSTSKABET.  Se hans flotte fotoserie af Allan Olsen koncerten på vores hjemmeside – under fanen Foto - & videoalbums. (Og så fik vi lige Allans hilsen fra vores gæstebog med ud til alle).

Special tilbud – og kun til KUNSTSKABET`s medlemmer: 

Michael tilbyder en gratis fotografering inkl. 1 stk. 13x18 print.

Fotograferingen foretages i studiet på Industrivej og aftalen med Michael bookes direkte på www.maxmediaphoto.dk eller pr. telefon. Fotograferingen foregår med forskellige opstillinger og der skydes mellem 20 og 50 billeder. Efterfølgende udvælges det billede, der skal printes. Der er mulighed for tilkøb af flere prints ligesom billederne også kan købes som digitale kopier.

Tilbuddet kan benyttes til at få fotograferet dig selv, børn, børnebørn, pasfoto, portræt eller lignende. Benyt lejligheden til at få en professionel vinkel på dit billede – en forskel der ses.

Har man specielle ønsker – finder Michael også ud af det.

Når der bookes, skal det oplyses af man er medlem af KUNSTSKABET samt medlemsnummer. Tilbuddet er gældende indtil 1. april 2012.

Michael kan kontaktes på tlf. 76 40 80 20 & bil 40 81 26 26

Vi glæder os til samarbejdet med Maxmedia Photo og anbefaler meget gerne Michael som ”DAGENS” fotograf til foreningens medlemmer.

 

Rengøring på Aagaarden

Vi er mange brugere på stedet.

Hvem kan og vil hjælpe med at holde vores Kulturhus i forsvarlig stand.

Vi ønsker at nedsætte nogle rengøringsteams – efter følgende overvejelser:

Der skal gøres rent i køkkenet (vaskes gulv), ordnes toiletter samt støvsuges i Salen

2 gange hver måned – dog ex. sommermånederne.

Det vil sige, vi skal have gjort rent i september, oktober, november, december, januar, februar, marts, april & maj = 9 måneder a`2 gange pr. måned = i alt 18 gange rengøring.

Vi satser derfor på at kunne oprette 18 hold – hver med 2 personer. Hver person vil så skulle gøre rent 1 gange a` 2 timer indenfor 1 år. Mon vi kan klare det?

Derudover indkalder vi til 1 gang hovedrengøring i august, så lokalerne er klar til sæsonstarten.

Såfremt vi kan klare rengøringen tilfredsstillende ud fra disse forudsætninger, vil vores forening opnå en kompensation fra Vejle Kommune – en støtte til foreningen.

TAS – Trekantens Amatørforening – er naturligvis også med på holdet.

Tilmeldinger modtages gerne – skriv evt. hvis der er en bestemt måned, vi ikke kan trække på dig. Ud fra dette vil vi oprette en liste med datoer og aktører og sende listen rundt med telefonnumre på ”De hvide tornadoer”.

Passer datoen så ikke den enkelte, finder man sikkert ud af at bytte indbyrdes.

Og så lige et interessant link: www.gauerslundsogn.dk under aktuelt lige nu: ”Elverskud 4.3.

Udenfor KUNSTSKABETS regi – men derfor ikke mindre spændende. Her kan I læse om et flot arrangement i Gauerslund Kirke og Sognehus den 4. marts 2012.

Gauerslund koret, Nicolaikoret, Kolding, Mandhatten, Kolding samt diverse operasangere opfører Niels W. Gads ”Elverskud”.
Følg ovennævnte link for yderligere informationer.

Selve opførelsen foregår i Gauerslund Kirke kl. 19.30. Efterfølgende nydes ost og rødvin m.v. i sognehuset med optræden ved solisterne og fællessang.

Der er begrænset antal pladser i sognehuset, så I skal nok ikke vente længe inden I køber en billet hos Verner Helwig på VHP@km.dk eller på kirkekontoret i Sognehuset.

 

 

Ændring i bestyrelsen.

Christian Hansen er udtrådt af bestyrelsen.

Nyt bestyrelsesmedlem er Jørn Klemmensen, der har overtaget posten som sekretær.

Vi byder velkommen til Jørn og ser frem til et godt samarbejde.

 

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen