Berlin - Julemarkeder december 2016

Det er jul ….  Det er cool

Vi skal til julemarked i Berlin

Fredag den 2. december til mandag den 5. december

Berlin gør noget ud af julen – rigtigt meget. Meget som i enestående, imponerende fantastisk overdådigt lysende meget.

Mørket sænker sig aldrig rigtigt over den tyske hovedstad, når de imponerende julemarkeder oplyser byen i december måned.

Der er en mangfoldighed af markeder. Fra de folkelige og gemytlige til de mere romantiske og poetiske. Og hele byen står på pinde med julehygge, lys, lækkerier, nisser, udsmykning, underholdning og andre fristelser. Her sælges pølser i metervis, Glühwein i litervis, brændte mandler og alskens slags kager i et umådeligt omfang.

De fleste julemarkeder består af små træhuse med boder. Her sælges håndværk, udskåret trælegetøj, vanter, dimser, kulinariske delikatesser, postkort – ja næsten hvad som helst. Duftene fra pandekagerne, pølserne, Glühwein og andre lækkerier lokker julestemningen frem. Skal du gå mere juleamok, så besøg Käthe Wohlfahrts utrolige, helårlige juleeventyrsbutik på Kurfürstendamm 225.

Der er over 80 forskellige julemarkeder i Berlin.

De ”almindelige” forretninger i Berlin har tilladelse til at holde åbent 2 søndage i advent. Vi er heldige, så søndag den 4. december har vi foruden alle julemarkederne også mulighed for at shoppe i de gængse forretninger og stormagasiner, der ønsker at holde åbent denne dag

Tyskland har en lang historie for julemarkeder. Et af Tysklands ældste julemarkeder, Striezelmarkt, startede i 1434 i Dresden. Nogle mener dog, at julemarkeder enkelte andre steder er endnu ældre.

I Tyskland blev markederne oprindeligt afholdt i jule­tiden, så borgerne kunne købe kød og andet forråd til vinteren. Fra det 17. århundrede begyndte markederne dog mere og mere at nærme sig de julemarkeder, vi kender i dag. 

Berlin i december er dog meget mere end julemarkeder. Byens berømte og mest luksuriøse stormagasin KaDeWe frister med overdådigt pyntede 60.000 kvadratmeter. Her er der ovenud store chancer for at finde de helt unikke julegaver.  Madafdelingen – der fylder hele 6 etager – får dagligt varer fløjet ind fra hele verden. Man kan smage på alskens lækkerier i små spiseområder fordelt på etagerne.  Her er naturligvis også alle de dyre mærker indenfor tøj, køkkenudstyr, parfumer og ”you name it”.  Der er desværre ingen købetvang, så der er frit slag for at gå rundt og nyde alle fristelserne – bare med øjnene.

Berlin har masser af attraktioner - der er ganske enkelt alt, alt for mange. Vi kan under ingen omstændigheder nå det hele – heller ikke det halve – kun ganske ganske lidt. Skal du/I have lidt andet end julemarkederne er der masser af tilbud – museer, teater, og alt muligt andet. Og så naturligvis alle de kendte seværdigheder, bygninger og mindesmærker.

Her nævnes blot ganske ganske få:   

Brandenburger Tor. Berlins vartegn, den gamle byport der stod mellem Øst- og Vestberlin er i dag et berømt symbol på Berlinmurens fald.                                                                                Carry wurst museum. Et lidt anderledes og underholdende museum, kun et stenkast fra Check Point Charlie. Tyskerne elsker deres pølser – wurst. Her kan shoppes diverse sager, sikkert det meste af det, et ægte pølse-elskende hjerte kan begære.    

Checkpoint Charlie. Den nok mest kendte grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin, da byen var delt fra 1945-1990.                                                   

Det Jødiske Museum. Museet er placeret i en meget speciel bygning fra 2001. Bygningen alene er et besøg værd. Den er opført i zig-zag og bliver i folkemunde kaldet “blitz” (lynet).  Bygningen i sig selv er en oplevelse.                                         

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche er en af Tysklands mere særprægede kirker og et af Berlins mest berømte vartegn.   

Kurfürstendamm. En af de mest centrale gader, når der skal shoppes. Masser af forretninger, samt det berømte KaDeWe, Europas største varehus. Ku`Damm har  en af  Berlins smukkeste julebelysninger. Platantræerne på begge sider af boulevarden har trækroner så store, at de mødes og vokser sammen på midten. Ved juletid pyntes de med kilometervis af lyskæder, så det føles som at køre under et stjernetæppe.

Museumsøen, der ligger midt i byens historiske centrum, er selve kernen i Berlins museumslandskab og Europas største kulturelle investeringsprojekt.                 Postdamer Platz er mere end noget andet område i Berlin synonymt med byens genforening og genopbygning. Meningerne var delte, da Postdamer Platz i år 2000 – efter mere end 10 år som Europas største byggeplads – stod færdig. Pladsen blev opbygget fra det øde ingenmandsland til en arkitektonisk bydel med skyskrabere,

gader, pladser og en arkade til shoppe-genet. De mange attraktioner, der også ser tilbage i tiden sikrer at fortiden er godt forankret i den moderne nutidige arkitektur.   Et mix af kultur, historie, restauranter, caféer og shopping. En bydel hvor mennesker, høj eller lav, fra hele verden mødes. Afslappet, farverig og mangfoldig.     

Rigsdagsbygningen. Nok en af de meste fremtrædende bygninger i tysk historie. Man skal registrere sig før besøget, hvis man ønsker adgang til glaskuplen, der giver et fantastisk 360 graders udsigt over byen. 

Tiergarten. Berlins svar på Hyde Park i London og Central Park i New York.
200 HA park, en skøn fredelig oase midt i den pulserende storby.  

Unter den Linden. Historisk Boulevard i centrum, tidligere meget benyttet til militærparader.       

Kort & godt. Der er uendelige muligheder i Berlins gader og stræder.                                 

Vi skal bo på det 4-stjernede Hotel Berlin, Lützowplatz 17, 10785 Berlin. www.hotel-berlin.de  Hotellet er beliggende i gåafstand fra kendte landemærker som Kurfürstendamm, KaDeWe, Tiergarten, Potzdamer Platz og julemarkedet på Gendarmenmarkt. Alle værelser har bad/toilet/hårtørrer/telefon, TV, værdiboks, og vist nok faciliteter til at brygge egen kaffe/te.  Hotellet er virkelig stort, og har de fornødenheder, vi har brug for. Her er fitnesscenter & finsk sauna. Stedets Restaurant Julius serverer retter fra middelhavskøkkenet samt internationale favoritter. Og der er selvfølgelig godt tysk øl i hotellets bar.

Der er let adgang til offentlig transport (5 minutters gang til U-Bahn), busstop så godt som udenfor døren med busser, der kører i alle retninger – det er enkelt og effektivt at tage bussen rundt i Berlin. Man kan bl.a. købe nogle hop på/hop af billetter til busserne og til Metro, så man kan køre døgnet rundt til favorabel pris. Taxier holder lige udenfor. Ønsker du at udforske den cykelvenlige by på 2 hjul, kan der lejes cykler i receptionen.

Det ligger helt fast, at vi skal besøge julemarkedet på Charlottenburg Palads. Det bliver arrangeret, så vi er der, når mørket er brudt frem og vi kan opleve de fantastiske lysinstallationer.                   

Charlottenburg Palads - og det skal vi se

Vil du se noget helt andet – eller bare afsted på egen hånd – så er der masser af muligheder med de lokale busser og toge. Du kommer nok helt sikkert til at benytte dette undervejs, vores egen bus kan desværre ikke være ”taxa” hele dagen – vi er nødt til at tage hensyn til chaufførens køretid. Læg dertil, at vi hver især sikkert bliver optaget/draget ind i et eller andet juleeventyr, som vi ikke lige kan forlade. Og mange af julemarkederne ligger nogenlunde tæt – både på hinanden – men også på vores hotel, så det er ikke et problem at komme rundt på egen hånd

Program: Afgang Fredag den 2. december 2016  -  Kl. 07.00

Fra den store parkeringsplads ved MarKant, Børkops Kulturhus.   

Vi sætter kursen mod grænsen med mulighed for indkøb og morgenmad. Herefterfortsætter vi mod Berlin.  Afstanden fra Børkop til Berlin er omkring 550 kilometer. Det vil sige, vi har omkring 6 timers kørsel. Hertil skal lægges pauser. Afhængig af trafikken og ankomsttidspunkt, så kører vi enten direkte til hotellet eller ser en smule af Berlin, evt.et marked, før vi kører til hotellet. Om aftenen spiser vi sammen i hotellets restaurant.

Lørdag den 3. december: Lørdag formiddag kører vi i vores egen bus en tur i Berlin, og får set nogle af de kendte seværdigheder/steder. Efter turen stoppes ved et julemarked, hvor der er tid på egen hånd. Vi aftaler nærmere om evt. tidspunkt for kørsel til hotellet – nogle vil sikkert videre på egen hånd.

Søndag den 4. december: Vi kører også til et julemarked søndag – hvilket, aftaler vi på stedet.  

Mandag den 5. december. Efter morgenmaden på Hotel Berlin sættes kursen mod Børkop. Vi tager det stille og roligt og tager god tid ved grænsen, så der også kan julehandles her.

Generelt: Turen er baseret på min. 25 deltagere samt ophold i dobbeltværelse.

Ved 25 deltagere    …      2.410,00 Kr.

Ved 30 deltagere    …       2.200,00 Kr. 

Ved 35 deltagere    …       2.070,00 Kr.

Ved 40 deltagere    …        1.950,00 Kr.

Ved ”fuld bus”       …        1.850,00 Kr.

 

Tillæg for enkeltværelse:       720,00 Kr.    Der er et begrænset antal enkeltværelser.

Tillæg for ikke-medlemmer: 150,00 Kr. pr. person

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

 

Inkl. i rejsens pris er:

Bustransport

Ophold på Hotel Berlin:   3 overnatninger

Aftensmad på hotellet fredag aften  (er inkl. i rejsens pris med 195 Kr.)

Morgenmad på hotellet lørdag, søndag & mandag.

Inkl. byrundtur/ tur til julemarked med en smilende chauffør ved rattet. Eks. evt. entreer

Inkl. nogle små skarpe undervejs. 

 

Betaling

Ved tilmelding betales   800,00 Kr. pr. person

Restbeløbet indbetales senest 11. november.

Beløbet bedes indbetalt på foreningens konto i Fynske Bank, Reg. 6855 Kontonr. 00 00 13 64 33

Før indbetaling af sidste rate, vi du få tilsendt en orientering omkring antal deltagere samt beløbets størrelse for sidste afdrag (der jo er afhængig af deltagerantallet) 

                    Med venlig hilsen   

KUNSTSKABET

Vibeke Hegelund Hansen

Arrangementsansvarlig

Tilmelding/yderligere oplysninger: vibeke@dan-line.dk   - Eller tlf. 40 19 40 59