Medlemsnyt - Januar 2018

Kære medlemmer

Bestyrelsen ønsker hermed foreningens medlemmer et godt og lykkebringende Nytår.

KUNSTSKABETS Billedskole for børn startede forårets hold lørdag den 6. januar.

Torsdag den 18. januar starter Mad for Mænd på forårssæsonen. Holdet er fuldtegnet.

Til Medlemsmødet onsdag den 7. februar – fortæller Else Knudsen med stor indsigt og humor om den syriske befolkning. Små fortællinger om oplevelser med den menige syrer, et foredrag der giver forståelse for, hvad det syriske folk har mistet, efter der udbrød borgerkrig i landet.

Til Medlemsmødet onsdag den 7. marts inviterer

Bent Andreasen, præst ved Trinitatis kirke i Fredericia, os indenfor i nogle af de førende kunstneres univers omkring ”Ny kunst i danske kirker”.

Vi ser på udvalgt kunst og hører om tankerne bag værker af:

Peter Brandes & Maja Lisa Engelhardt.

Arne Haugen Sørensen & Bjørn Nørgaard

Lørdag den 21. april & søndag den 22. april er der kursus med underviser Kurt Antonsen. Vi skal arbejde med fiberbeton, et spændende materiale, der også er egnet til større udendørs værker. 

Figur - udført af Kurt Antonsen

Maleri – v/ grafiker og billedkunstner Jørgen Rosengaard - Bemærk NY DATO

Jørgen Rosengaard har været repræsenteret på samtlige anerkendte censurerede udstillinger i Danmark samt på flere udenlandske censurerede udstillinger. Han har udstillet på utallige museer og gallerier i såvel nationalt som internationalt.

Jørgen er en anerkendt kunstner og en dygtig underviser, der ikke ”pleaser” eleverne, men giver god konstruktiv kritik.

Jørgen Rosengaards billedsprog er fyldt med fortællende symboler. Store ekspressive udførte landskaber med små detaljer, der er med til at fange og fastholde opmærksomheden.

Lørdag den 10. marts 2018   Kl. 10.00 – 17.00

Søndag den 11. marts 2018   Kl. 10.00 – 15.00

Pris: 700,00 kr. inkl. tegne/male materialer men ekskl.. lærreder, der evt. kan købes på kurset.  Der er stadig mulighed for at deltage i denne inspirerende weekend.

Tilmelding til Vibeke

Jørgen Rosengaard

Åbne Værksteder er stadig åbne – nu endda med udvidet åbningstid.  Så onsdag, torsdag og fredag formiddag kl. 09.00 – 12.00 er dørene slået op og foreningens medlemmer arbejder her med egne værker under gensidig inspiration i et absolut godt socialt miljø.

London Philharmonic Skiffle Orchestra- LPSO
London Philharmonic Skiffle Orchestra - LPSO

Lørdag den 24. februar er der excentrisk humor – direkte fra Great Britain. Musikalsk galskab på rablende højt niveau.  London Philharmonic Skiffle Orchestra - LPSO - er multiinstrumentale talenter med en fantastisk humor, er iført komiske kostumer og bruger de mest mærkværdige rekvisitter. Alt kan ske – og der sker meget.

 

THE ISLANDERS

           THE ISLANDERS  

          Lørdag den 17. Marts.     

Traditionel skotsk & irsk folkemusik med et repertoire der spænder fra The Dubliners til den moderne udgave med Wolfstone og Runrig. Fru Hansen serverer god hjemmegjort irsk stuvning med tilbehør.

Mølledagens Kunstudstilling. Vinderbilledet 2017 - Billedkunstner Bodil Pagh

Mølledagens Kunstudstilling – Kr. Himmelfartsdag den 10. maj. KUNSTSKABETS medlemmer udstiller egne værker i dagene 10. maj, 11. maj samt 12. maj. Åbningstid: kl. 10.00 – 16.00.      

Traditionen tro er der også i 2018 en konkurrence, hvor publikum kan stemme på sit favorit/kunstværk og dermed opnå muligheden for en god præmie.       

Er du tilmeldt som udstiller i 2018?  Tilmelding til Vibeke

I forbindelse med udstillingerne i MarKant bruger vi vores udstillingsvægge.                                          

Se dem under denne tekst.                                   

Vi har taget en STOR og alvorlig beslutning.  

De udstillingsvægge skal males. NU

Vi har planlagt at pladerne skal males i dagene:  Mandag den 29. januar, tirsdag den 30. januar og med færdiggørelse/oprydning i lokalet onsdag den 31. januar.

Vi har rigtig meget brug for hjælp – vi starter Kl. 09.00 om morgenen – og der er selvfølgelig kaffe & brød til at starte op på.

Har du mulighed for at hjælpe - en enkelt dag – eller flere dage?

Hvis – så tilmelding til Vibeke – på forhånd tak.

Vi mangler desuden nogle hjælpende hænder i forbindelse med koncerterne i Brejning Forsamlingshus. Lørdag den 24. februar samt lørdag den 17. marts.

Der skal stilles borde op, sættes stole frem.                     Det tager ca. 1 ½ time.  Har du tid & lyst –så giv os lige en melding herom.

 

Den helt nye sæson – altså programmet for 2018/2019, der udkommer i eftersommeren 2018 – har allerede en af koncerterne fastlagt. Det er MC Hansen & Jacob Chano -  Danmarks  Americana-feinschmecker . Forestil dig Bob Dylan spille skak med H.C. Andersen på Neil Youngs veranda. Det er skandinavisk musik i amerikansk forklædning  En succesombrust duo, der er på scenen i MarKant  fredag den 26. oktober 2018.

MC Hansen & Jacob Chano

Er du på Facebook?  

Hvis – så kan du følge os i gruppen: KUNSTSKABET.

Med tak for en fantastisk opbakning i 2017 ser vi frem til at møde foreningens medlemmer til nye, aktive og inspirerende kulturelle arrangementer/aktiviteter i 2018.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen